El TC analitzarà el 18 de juny l’admissió dels vots de Puigdemont i Puig per constituir la Mesa del Parlament

Els populars demanen mesures cautelars i suspendre part de les resolucions de la Mesa d'Edat

Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional (TC) analitzarà el 18 de juny la decisió de la Mesa d’Edat del Parlament de Catalunya, l’òrgan que dona sortida a la nova legislatura, d’admetre els vots delegats de Carles Puigdemont i Lluís Puig per constituir la nova cambra. El president del PPC, Alejandro Fernández, va anunciar durant el ple de dilluns que recorreria contra la decisió adoptada per dos dels tres membres de la Mesa d’Edat, i el dimecres es va anunciar que s’havia presentat el recurs d’empara al TC.

El tribunal no incloïa el recurs a l’ordre del dia del ple de dimarts vinent, però ha acordat una addició i l’ha afegit. Els populars demanen mesures cautelars i suspendre part de les resolucions. La Mesa d’Edat, presidida per Agustí Colomines (Junts), va acceptar els vots delegats durant les votacions de la presidència de la cambra catalana, les dues vicepresidències i les quatre secretaries. Tant PPC com Vox van advertir que, si s’acceptaven els vots de Puigdemont i Puig, presentarien un recurs al TC.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari