El Jutjat 7 de Barcelona demana a les parts si s’ha d’amnistiar els policies nacionals encausats per l’1-O

Deu agents han demanat beneficiar-se de la nova llei i l'acusació d'Irídia ja s'ha posicionat en contra

Cops de porra durant l'1-O
Cops de porra durant l'1-O

El Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona ha donat cinc dies a les parts perquè es pronunciïn sobre la possible aplicació de la llei d’amnistia en benefici dels policies nacionals encausats per colpejar votants l’1-O del 2017.

En una breu providència d’un paràgraf, la magistrada instructora, Maria Àngels Falip, ha instat la Fiscalia, les acusacions i les defenses a pronunciar-se.

L’acusació de l’associació Irídia ja va anunciar que s’oposaria a l’amnistia dels policies, en considerar que podrien haver comès delictes de tortures o tractes inhumans o degradants contra els votants, fets que estan exclosos de la llei d’amnistia.

Aquest mes de febrer, l’Audiència de Barcelona va confirmar la decisió del jutjat d’enviar a judici 46 policies nacionals per les càrregues a les diferents escoles de la ciutat de Barcelona durant l’1 d’octubre del 2017.D’aquests, almenys una desena ja han anunciat que demanaran ser amnistiats.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari