Josep Rull i Jordi Turull demanen l’aplicació de la llei d’amnistia

El president del Parlament pretén "esborrar els antecedents penals" i el secretari general de Junts suspendre la seva inhabilitació

El secretari general de Junts, Jordi Turull, i el diputat i president del Parlament, Josep Rull

El nou president del Parlament, Josep Rull, i el secretari general de Junts, Jordi Turull, han demanat l’aplicació de la llei d’amnistia, just després que la norma hagi aparegut publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Rull ha explicat que el seu advocat ho té “tot preparat” per demanar l’aplicació de la llei i que s’acollirà a l’amnistia per “esborrar els antecedents penals”, ja que va ser condemnat pel delicte de sedició, el qual posteriorment es va eliminar del Codi Penal.

En una entrevista a RAC1, el president de la cambra catalana ha reconegut que “pot haver-hi el risc” que l’amnistia quedi en paper mullat a causa de “l’actitud” de la cúpula judicial, i ha lamentat que el govern espanyol hagi “dilatat de manera sorprenent i inaudita” la publicació de la llei al BOE. D’altra banda, la defensa de Turull, l’advocat Jordi Pina, ha demanat al Tribunal Suprem l’aplicació de l’amnistia pel que fa a la inhabilitació de 12 anys pels delictes de desobediència i malversació. A més, reclama que si es porta la llei al Tribunal Constitucional o a la justícia europea, se suspengui la inhabilitació mentre s’estudia el cas per tal de no perjudicar-lo.

La defensa del secretari general de Junts recorda que la llei d’amnistia ara publicada inclou el delicte de malversació “únicament quan estigui dirigit a finançar, sufragar o facilitar la realització” dels actes per aconseguir la independència de Catalunya, “sempre que no hagi existit propòsit d’enriquiment”. En aquest sentit, subratlla que la sentència del Suprem que l’octubre del 2019 va condemnar els líders independentistes no esmenta, en els fets provats, cap enriquiment il·lícit per part dels condemnats.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari