L’operatiu policial de Salt s’emmarca en una investigació de webs que difonen continguts d’Estat Islàmic

L'Audiència Nacional ha ordenat escorcolls també a Santa Cruz de Tenerife, Almeria i Algesires

Agent de la Guàrdia Civil durant l'operatiu contra el fonamentalisme gihagista a Salt - Foto: ACN, Gerard Vilà

L’operatiu policial d’aquest dimarts al matí a Salt (Gironès) contra el fonamentalisme gihadista afecta altres punts d’Espanya. L’Audiència Nacional, que condueix el cas, ha ordenat entrades i escorcolls també en domicilis de Tenerife, Algesires i Almeria.

Segons fonts de la Fiscalia consultades per l’ACN, s’investiga un conglomerat de pàgines web que publiquen i difonen continguts del grup terrorista Estat Islàmic. A més, també s’hi promocionaven els integrants i simpatitzants de l’organització.

Durant els escorcolls que s’han fet en aquestes localitats, s’han identificat persones que es baixaven i compartien aquests continguts. Entre ells hi ha l’home detingut a Salt, que, segons han informat els veïns, és el propietari d’una empresa dedicada a la construcció.

En aquest dispositiu de la Guàrdia Civil han participat agents del grup d’acció ràpida (GAR), a més d’agents d’investigació i efectius experts en explosius (TEDAX). Cap a les 10 del matí, els agents  s’han endut el detingut a Salt en un cotxe del cos i la resta han marxat.

(Visited 13 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari