La Moncloa destaca que ERC i Junts no sumen una majoria “operativa”

L'executiu central reitera que "tots els camins porten a Salvador Illa" i expressa "màxim respecte" per l'elecció de Rull com a president del Parlament

La ministra d'Educació i portaveu del govern central, Pilar Alegría (Pool Moncloa / José Manuel Álvarez)

La portaveu del Govern d’Espanya, Pilar Alegría, ha expressat aquest dimarts el “màxim respecte” del seu executiu a l’elecció de Josep Rull com a nou president del Parlament de Catalunya, fruit d’un acord entre ERC i Junts, però s’ha mostrat convençuda que “tots els camins” porten a la investidura del primer secretari del PSC, Salvador Illa, com a president de la Generalitat.

“Ara ja hi ha president del Parlament i, lògicament, comencen els terminis per garantir una investidura, i tots els camins van a Salvador Illa”, ha manifestat en declaracions recollides per l’ACN.

Alegría ha volgut deixar també “clar” que el PSC no facilitaria en cap cas la investidura de Carles Puigdemont, i ha afirmat que “els que van ser meridianament clars van ser una majoria de catalans el 12-M passat”.

Pel que fa a l’incompliment de la sentència del Tribunal Constitucional sobre el vot delegat de Puigdemont i Lluís Puig, per part de la Mesa d’Edat de la cambra catalana, Alegria s’ha limitat a recordar que “la sentència” és “molt clara” i que el PSC no hi ha participat.

Fonts de l’executiu central citades per l’ANC han remarcat que la majoria que va permetre l’elecció de Rull fruit del pacte entre Junts i ERC “no és una majoria operativa i de govern”. Ara per ara, apunten, “no hi ha una majoria al Parlament per investir Puigdemont”, per la qual cosa “és impossible vincular el d’ahir a la negociació de la investidura”.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari