García-Castellón dona 10 dies a les parts perquè es pronunciïn sobre l’aplicació de l’amnistia en el cas del Tsunami

Les defenses de Marta Rovira, Marta Molina, Xavier Vendrell i Oleguer Serra ja han demanat que s'apliqui la norma

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón (Antena 3)

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha dictat una providència on dona deu dies a les parts personades a la causa del Tsunami Democràtic perquè l’informin sobre si consideren o no que cal aplicar la llei d’amnistia. El jutge assenyala que d’acord amb el que estableix la llei, els magistrats han de determinar si la norma s’aplica o no als casos concrets, i ho poden fer d’ofici o a instància d’una part o de la Fiscalia, però sempre després d’escoltar els arguments del ministeri públic i la resta de parts personades.

En la causa del Tsunami estan investigats la secretària general d’ERC, Marta Rovira; el cap de l’oficina de l’expresident català Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay; la dirigent d’ERC Marta Molina; l’exconseller republicà Xavier Vendrell; el membre de la junta directiva d’Òmnium Cultural, Oleguer Serra; els empresaris Josep Campmajó i Oriol Soler; el periodista Jesús Rodríguez, el banquer Nicola Flavio i el comptable Jaume Cabaní. Part de les defenses ja han demanat aquest dilluns l’aplicació de la llei, com és el cas de Rovira, Molina i Vendrell -a través d’ERC- i de Serra. Gonzalo Boye, que porta el cas d’Alay, esperarà al fet que el magistrat actuï abans de fer el pas.

Malgrat que la causa es va començar a instruir el 2019, no va ser fins al novembre del 2023 que el jutge va decidir investigar els fets com a terrorisme, suposadament per esquivar els efectes de la llei d’amnistia que aleshores s’estava negociant.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari