El Suprem pregunta a les parts si pot aplicar l’amnistia i manté l’ordre de detenció de Puigdemont, Puig, Comín i Rovira

Llarena i la sala penal obren un termini de cinc dies per rebre la resposta, mentre que la instructora del cas Tsunami obre un de deu dies

El magistrat del Suprem Pablo Llarena en una imatge d'arxiu (ACN)

El Tribunal Suprem ja ha fet els primers passos després de la publicació de la llei d’amnistia al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), aquest dimarts. El jutge instructor Pablo Llarena ha donat un termini de cinc dies a les parts perquè es posicionin sobre com creuen que s’ha d’aplicar la norma, i ha mantingut, de moment, l’ordre de detenció a Espanya contra l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, l’exdiputada i dirigent d’ERC Marta Rovira, i els exconsellers Lluís Puig i Toni Comín.

Llarena ha comunicat als cossos i forces de seguretat que “continuen vigents i actives les ordres nacionals de detenció” que va dictar el gener del 2023, i, per tant, “que han de procedir al seu compliment mentre aquestes decisions no siguin judicialment modificades o revocades”.

En la seva interlocutòria, Llarena recorda que l’amnistia s’ha d’aplicar als actes tipificats a l’article 1 de la llei corresponent, que conté tots els fets amnistiables, però destaca que en queden fora els que consten a l’article 2, que estableix les exclusions, i destaca que “correspon al poder judicial identificar les persones concretes compreses en l’àmbit d’aplicació de la llei en els seus respectius casos”.

Paral·lelament, la sala penal, que va jutjar els líders del procés, i la instructora de la causa del Tsunami, Susana Polo, també han demanat a les parts que es pronunciïn en un termini de cinc dies i deu dies, respectivament.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari