Populars, socialdemòcrates i liberals mantenen la majoria a l’Eurocambra tot i l’auge de l’extrema dreta

Els primers resultats situen els grups ultres com a quarta i cinquena força i confirmen la davallada de liberals i Verds

Votació al ple del Parlament Europeu d'Estrasburg (Unió Europea)

Els populars europeus, els socialdemòcrates i els liberals mantenen la majoria al Parlament Europeu, malgrat la victòria de partits d’extrema dreta en alguns dels grans països. Segons els resultats de les 10.30 hores d’aquest dilluns, el Partit Popular Europeu s’ha imposat i es manté com a primera força amb 185 eurodiputats, seguits dels socialdemòcrates amb 137 representants.

Els liberals aconsegueixen la tercera posició amb 80 eurodiputats i en la quarta i la cinquena es queden els grups ultres Conservadors i Reformistes Europeus i Identitat i Democràcia, amb 73 i 58 eurodiputats respectivament. Els resultats provisionals confirmen la davallada dels Verds, que els situa com a sisena força (52) i l’Esquerra es manté com el grup amb menys representants (36).

Segons els resultats provisionals, el Partit Popular Europeu ha aconseguit el 25,69% dels vots, els socialdemòcrates el 19,03% i els liberals l’11,11%. Els Conservadors i Reformistes Europeus tenen el 10,14% dels suports, Identitat i Democràcia el 8,06%, els Verds el 7,22% i l’Esquerra el 5%. El 6,25% dels vots ha anat a parar a partits que no estan adscrits a cap grup europarlamentari, que els resultats provisionals apunten que són 45 eurodiputats. El 7,50% restant correspon a nous membres electes no adscrits a cap grup, 54 eurodiputats.

Segons dades preliminars, la participació en les eleccions europees ha estat del 51%, una xifra lleugerament superior a la dels comicis del 2019, quan la participació es va situar en el 50,66%. En comparació amb la darrera legislatura, el bloc conservador guanya representants, mentre que el progressista en perd.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari