Junts, ERC i la CUP tanquen un acord perquè Josep Rull presideixi el Parlament

Els tres partits han assolit l'entesa minuts abans del ple de constitució de la cambra catalana

El número 3 de Junts+, Josep Rull (ACN)

Junts per Catalunya, ERC i la CUP han pactat que l’exconseller i diputat Josep Rull sigui candidat a la presidència del Parlament, en una Mesa que mantingui la majoria independentista de l’anterior legislatura. Així ho han confirmat fonts dels grups independentistes, que han assolit l’entesa minuts abans de l’inici del ple de constitució de la cambra catalana.

Entre Junts, ERC i la CUP sumen 59 vots, comptant els diputats del partit postconvergent Carles Puigdemont i Lluís Puig. En aquest escenari, el fet que Comuns Sumar es desmarqui i voti la seva pròpia candidata –Susana Segovia– facilitarà que Rull sigui escollit president del Parlament en segona votació. En canvi, el PSC no en tindria prou ni aliant-se amb el PP, amb qui sumaria 57 escons.

Fonts properes a la negociació expliquen que “fins a l’últim minut” han intentat tancar un acord per una “Mesa antirepressiva” que inclogués Comuns Sumar, però l’entesa no ha estat possible perquè el grup de Jéssica Albiach se n’ha desmarcat.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari