Felip VI signa l’amnistia, el pas previ a la publicació al BOE

La norma es podria publicar al 'Butlletí Oficial de l'Estat' dimarts o dimecres i, per tant, entrar en vigor

El rei Felip VI rep el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, durant la primera ronda de consultes (Casa Reial)

Felip VI ha signat la llei aquest mateix dilluns. Aquest és el pas previ a la publicació de qualsevol normativa al Butlletí Oficial de l’Estat i, per tant, de l’entrada en vigor. Això implica que aquest últim tràmit ja és imminent: podria ser dimarts o, a tot estirar, dimecres.

La informació l’ha donada a conèixer el digital El Confidencial, però ja s’esperava que el tràmit es fes entre dilluns i aquests primers dies d’aquesta setmana. Habitualment les lleis triguen uns 10 dies de mitjana a publicar-se. Amb aquest procés enllestit, ara la norma ja es pot publicar.

El BOE és digital des de fa anys, es pot actualitzar quan calgui, però l’actualització habitual és cada dia a dos quarts de vuit del matí i això ens situa a dimarts al matí.

Amb l’entrada en vigor de la llei hauran de moure peça totes les parts de totes les persones que s’hi vulguin acollir, que ho hauran de demanar explícitament. Els tribunals, això sí, ho podrien aturar demanant qüestions prejudicials a Europa, i aquesta és una de les accions que es donen per sabudes. A més, políticament, hi ha anunciats recursos d’inconstitucionalitat que ja es podran presentar.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari