El PPC presentarà un recurs al Constitucional pels vots delegats de Puigdemont i Puig

Alejandro Fernández avança que actuaran contra la participació d'ambdos en l'elecció de la Mesa del Parlament, i Vox anuncia una querella

Alejandro Fernández (PPC)

El diputat del PPC Alejandro Fernández ha demanat la paraula aquest dilluns al Parlament de Catalunya per avançar que el seu partit presentarà un recurs d’empara al Tribunal Constitucional (TC) per haver-se permès que els diputats de Junts Carles Puigdemont i Lluís Puig participin delegant el vot en l’elecció dels membres de la Mesa del Parlament. El Constitucional va decidir la setmana passada tombar el vot telemàtic que exercia Puig durant la legislatura passada.

En la mateixa línia, el diputat de Vox Joan Garriga també ha demanat la paraula per criticar que se’ls accepti una delegació de vot, assenyalant que el reglament només ho permet per als casos d’embaràs o de malaltia de llarga duració. Garriga també ha demanat una reunió de la Junta de Portaveus perquè la Mesa d’Edat reconsideri la decisió, però el president de la mesa d’edat, Agustí Colomines (Junts), li ha respost que no és possible una reunió de la Junta de Portaveus quan els grups parlamentaris no estan ni constituïts. Poc abans que comencés la sessió al Parlament, Vox havia avisat que ja té preparada una querella contra el vot delegat de Puigdemont i Puig.

Aquest dilluns, les votacions per escollir els membres de la Mesa es fan mitjançant paperetes que els diputats dipositen en una urna. El diputat de Junts Albert Batet ha estat l’encarregat d’introduir a la urna les paperetes de Puigdemont i de Puig.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari