El CGPJ demana respecte i contenció a Sánchez

L'òrgan de govern dels jutges respon a la carta del president del Govern arran de la citació a Begoña Gómez

El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ)

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha demanat aquest dilluns al president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez, que respecti la tasca de la judicatura malgrat les decisions que afecten la seva dona, Begoña Gómez, citada com investigada en un cas de presumpta corrupció.

“Fem una nova crida a la contenció i demanem evitar qualsevol classe de judici de valor que només contribueix al deteriorament de les institucions i, en definitiva, de la democràcia”, han difós els membres de l’òrgan de govern dels jutges.

Així mateix, han afegit que les decisions judicials mereixen el “màxim respecte” de tothom, particularment d’aquells que estan al capdavant de les institucions. “Sense cap excepció”, han remarcat.

El Poder Judicial ha llançat aquest missatge en un comunicat després que Sánchez, la setmana passada, acusés el jutge que instrueix el cas que afecta la seva esposa de voler “condicionar” les eleccions europees, votades aquest diumenge.

“Habitualment s’ha seguit la regla no escrita de no dictar resolucions susceptibles de condicionar el desenvolupament normal d’una campanya electoral i, per tant, el vot dels ciutadans. En aquest cas, és evident que aquesta pràctica no s’ha respectat”, va lamentar el president. “Deixo el lector extreure’n les pròpies conclusions”, va afegir, després que la seva esposa fos citada a declarar com a investigada el pròxim 5 de juliol.

El CGPJ, segons recull l’ACN, ha afirmat que els jutges han de tenir “la seguretat” que poden desenvolupar la seva potestat jurisdiccional “amb plenitud” a qualsevol moment, circumstància o situació. “Els ciutadans espanyols poden tenir la confiança que els seus jutges garantiran en tot cas els seus drets amb subjecció a la Constitució i la resta del seu ordenament jurídic”, han conclòs.

La carta dels membres del CGPJ es coneix després que la comissió permanent de l’òrgan convoques una reunió extraordinària per pronunciar-se sobre les manifestacions de Sánchez, pronunciaments que, segons apuntaven, podien afectar la independència judicial a l’Estat.

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari