CSIF insta Salut a “revertir les retallades” per evitar “saturació” i “col·lapse” als hospitals a l’estiu

El sindicat demana per carta a la ministra de Sanitat que faciliti els plans de reforç d'estiu de les comunitats

Hospital Vall d'Hebron de Barcelona
Hospital Vall d'Hebron de Barcelona

El sindicat de funcionaris CSIF ha instat el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a “revertir les retallades” per evitar la “saturació” i el “col·lapse” dels hospitals a l’estiu. En un comunicat enviat aquest dilluns, CSIF ha advertit que les retallades “també afectaran l’atenció primària, amb tancament d’agendes en consultes externes i restricció de contractes d’estiu, fet que provocarà un augment a les llistes d’espera ja dilatades”. El sindicat ha alertat que aquesta situació no només impactarà en la “sobrecàrrega” dels professionals, sinó també en la “qualitat” assistencial.

CSIF parla de retallades que ascendeixen a “més de 66 milions d’euros” i que afecten sobretot l’Hospital Vall d’Hebron, així com el de Bellvitge i els altres hospitals de l’Institut Català de la Salut. “Sota aquestes condicions, serà impossible prestar unes cures que garanteixin la seguretat dels pacients”, afirma el sindicat en el comunicat. El Departament de Salut té previst explicar el pla d’estiu aquesta setmana en una roda de premsa.

L’organització de funcionaris també ha enviat una carta a la ministra de Sanitat, Mónica García, en què li demana que faciliti els plans de reforç d’aquest estiu del personal sanitari de les comunitats autònomes.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari