La selecció catalana de futbol només aplega 6.000 espectadors

Fracàs absolut. En el seu retorn a la disputa de partits internacionals amistosos per visibilitzar la identitat esportiva de Catalunya, la selecció quadribarrada només ha aconseguit atraure 6.000 espectadors a l’últim partit, disputat la setmana passada a l’estadi de la Nova Creu Alta de Sabadell, contra l’equip nacional del Panamà.

Anys enrere, els partits de la selecció catalana de futbol havien assolit grans aforaments. Per exemple, l’enfrontament contra la selecció brasilera de l’any 2002 va gairebé va omplir el Camp Nou, amb 96.700 espectadors. El matx contra l’Argentina, disputat el 2004, va atraure 65.300 afeccionats, mentre que el disputat contra la selecció d’Euskadi (2015) va superar els 50.000 seguidors. Amb el pas dels anys, aquest esdeveniment anual s’ha anat devaluant, fins a tocar fons en aquesta última edició.

Aquesta vertiginosa davallada s’atribueix al poc interès que té la Federació Catalana de Futbol (FCF), que presideix Joan Soteras, per impulsar la selecció catalana i evitar, així, que pugui fer ombra al combinat espanyol. Abans amb Luis Rubiales i ara amb Pedro Ro­cha, el president de la FCF sempre ha buscat l’escalf i la complaença –ben retribuïda– de Madrid.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari