Óscar Puente inaugura una edició del SIL marcada per la innovació i la digitalització

Inauguració del SIL

Aquest matí s’ha inaugurat el SIL 2024, la fira de referència internacional en l’àmbit de la logística, el transport, la intralogística i la Supply Chain, organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), que reuneix tota la cadena de subministrament fins al 7 de juny al pavelló 8 del recinte de Plaça Espanya de Fira de Barcelona. L’acte inaugural ha estat presidit pel ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, que ha estat acompanyat per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, la consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué.

Durant la seva intervenció, Óscar Puente, ha destacat que és un honor ser aquí a Barcelona per a celebrar la inauguració d’una important fira de logística. El SIL és una eina crucial que demostra el que Barcelona i Espanya poden aportar a la indústria logística a escala global. La descarbonització del sector logístic s’aconseguirà apostant per la innovació i desenvolupant una cadena de subministrament verda. Quant al Corredor del Mediterrani, aquest serà imprescindible per a la revolució industrial global. Actualment, el 70% del corredor està executat o en execució, i el 30% restant està en tramitació, la qual cosa confirma el compromís del govern amb el sector”.

Així mateix, Jaume Collboni, ha assenyalat que “és un honor participar en aquesta fira líder en logística, un acte que reflecteix un dels objectius de l’Ajuntament de Barcelona: projectar la ciutat a l’àmbit global. Barcelona aposta per la diversificació econòmica, innovant per a reduir emissions i minimitzar l’impacte en l’espai públic. La ciutat està implementant projectes d’última milla en col·laboració amb empreses i associacions, facilitant el transport de mercaderies sense afectar la vida urbana. És necessària una major inversió en la indústria ferroviària i en la mobilitat de persones i mercaderies, amb un fort èmfasi en la col·laboració publicoprivada per a afrontar aquests desafiaments”.

Per la seva part, Ester Capella ha destacat que “les empreses, organitzacions i entitats fan una contribució vital al sector logístic, i el compromís de la Generalitat està alineat amb elles. La cadena logística és estratègica, ens permet avançar com a país i posicionar-nos en el mercat internacional. Catalunya ja està fent un pas endavant, i no ho estem fent sols, ho fem amb la col·laboració privada. La logística és essencial per a la competitivitat industrial del país”.

En paraules de Pere Navarro: “El SIL torna una edició més amb tota la seva força, amb 650 empreses participants i un 35% d’internacionalitat, amb presència de països dels cinc continents i en una edició que està clarament marcada per la innovació i la digitalització i reafirma la seva vocació de posicionar la logística com a sector essencial en el nostre dia a dia”.

Per la seva banda, Blanca Sorigué ha fet èmfasi que “enguany comptem la presència de 120 startups i amb 176 novetats presentades en exclusiva mundial per les empreses participants, una xifra rècord que indica la bona salut del SIL com a aparador mundial on presentar les innovacions d’un sector fonamental i imprescindible per a l’economia”.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari