L’Audiència força el jutge de la trama russa del ‘procés’ que convoqui el judici o arxivi el cas

Els magistrats consideren que l'instructor no va justificar d'acord amb la llei la pròrroga

Audiència de Barcelona
Audiència de Barcelona

L’Audiència de Barcelona ha obligat el jutge del cas Volhov Joaquín Aguirre a posar fi a la instrucció sobre les connexions russes del procés, investigació que amenaçava Carles Puigdemont per un delicte d’alta traïció, delicte que no hi cap a l’amnistia.

En una interlocutòria dictada per la secció 21, els jutges adverteixen a Aguirre que el termini per investigar l’assumpte s’ha esgotat i que ha d’arxivar l’assumpte o enviar-lo a judici.

El tribunal ha acceptat el recurs presentat per Xavier Vendrell contra la decisió del jutge presa l’agost del 2023 en què prolongava la investigació durant sis mesos més per fer noves diligències.

L’Audiència considera que el termini per investigar es va esgotar l’agost del 2023 perquè el magistrat no havia fet res durant els sis mesos anteriors -“sis mesos de completa inactivitat”, diu la interlocutòria- i tot i això va prorrogar la causa sense anunciar quines diligències noves havia de fer o de quins informes estava a l’espera, condició indispensable per prolongar la investigació.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari