L’IPC repunta tres dècimes al maig i s’enfila fins al 3,6% a Espanya

Segons l'indicador avançat, la inflació subjacent puja una dècima, fins al 3%, després de gairebé un any de baixades

Una persona obre el llum de casa (ACN)

L’Índex de Preus de Consum (IPC) ha repuntat tres dècimes al maig i s’ha enfilat fins al 3,6% a Espanya, segons l’indicador avançat publicat aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Es tracta de la tercera pujada interanual consecutiva i el nivell més alt des de l’abril de l’any passat.

L’increment s’atribueix enguany a l’augment dels preus de l’electricitat i, en menor mesura, als carburants. Per la seva banda, la inflació subjacent, que mesura l’evolució dels preus sense tenir en compte els més volàtils com l’energia i els aliments frescos, ha pujat una dècima respecte de l’abril, fins al 3%, després de gairebé un any de baixades. En termes intermensuals, durant el maig els preus han augmentat un 0,3%.

L’INE publicarà a mitjan juny les dades definitives de l’IPC del maig i aleshores també es coneixeran les xifres per comunitats autònomes.

(Visited 16 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari