Gonzalo Boye afronta nou anys de presó

No és cap secret que l’advocat de Carles Puigdemont i d’alguns dels principals protagonistes del procés independentista concita l’animadversió de l’alta magistratura espanyola. En especial, per les victòries que ha aconseguit en la defensa dels seus clients en diverses instàncies judicials europees. Gonzalo Boye també ha intervingut activament en el redactat final de la llei d’amnistia, que aquest dijous ha aprovat definitivament el Congrés dels Diputats. Però ell no se’n podrà beneficiar.

Al contrari. El procediment que té obert a l’Audiència Nacional per haver col·laborat, suposadament, en una trama de blanqueig de diners ordida per beneficiar el narcotraficant gallec Sito Miñanco està a punt d’entrar en la fase de judici oral. Això, després que el Tribunal Suprem hagi rebutjat l’últim recurs presentat per Gonzalo Boye, on demanava que se l’apartés d’aquest cas.

La Fiscalia demana per a l’advocat de capçalera dels independentistes una condemna de nou anys i nou mesos de presó, a més d’una multa de 2,8 milions d’euros per blanqueig de diners i falsificació de documents. Es nota que l’alta magistratura l’hi té jurada i Gonzalo Boye té mala peça al teler.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari