Els fiscals del procés traslladen al Fiscal General de l’Estat que rebutjaran amnistiar Puigdemont per malversació

Es mostren favorables a aplicar la mesura amb relació a la desobediència i els desordres públics, però contraris a aixecar les ordres de detenció per l'1-O

El fiscal Javier Zaragoza

Els fiscals que es van encarregar de la principal causa sobre el procés han traslladat al Fiscal General de l’Estat, Álvaro García Ortiz, que rebutjaran amnistiar l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont pel delicte de malversació, segons publiquen diversos mitjans i recull l’ACN.

En canvi, han considerat que sí que se li pot aplicar l’amnistia pel que fa als delictes de desobediència i desordres públics. A més, s’han mostrat contraris a aixecar les ordres de detenció per l’1-O.

García Ortiz s’ha reunit aquest dijous amb els caps de la secció penal del Tribunal Suprem, incloent-hi Fidel Cadena, i els fiscals del procés que no són caps -Javier Zaragoza, Consuelo Madrigal i Jaime Moreno-, han explicat a l’ACN fonts del Ministeri Públic.

L’objectiu de la trobada era coordinar l’actuació de la Fiscalia en tots els ordres jurisdiccionals i instàncies, i s’hi han abordat els camins processals per a l’aplicació de la llei en totes les causes afectades, han explicat les mateixes fonts. Després de la trobada, els fiscals han lliurat un informe a García Ortiz.

En aquesta trobada, celebrada a la seu de la Fiscalia General de l’Estat, hi ha participat també la tinent fiscal, el fiscal davant del Tribunal Constitucional i la cap de la Secretaria Tècnica, especifica la mateixa informació.

Divendres està prevista una nova trobada, en aquest cas amb el Fiscal Superior de Catalunya, els quatre fiscals provincials i sis caps d’àrea per coordinar-se en la postura de la Fiscalia respecte a l’aplicació imminent en l’àmbit jurídic de la llei d’amnistia, aprovada al Congrés aquest dijous.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari