Alerta Solidària calcula que la llei d’amnistia pot beneficiar almenys 419 independentistes

L'entitat només comptabilitza els que tenen causes obertes o condemnes, excloent-ne càrrecs públics

Concentració de Tsunami Democràtic a l'aeroport de El Prat (ACN)
Concentració de Tsunami Democràtic a l'aeroport de El Prat (ACN).

Alerta Solidària ha calculat que la llei d’amnistia, que previsiblement s’aprova aquest dijous al Congrés dels Diputats, pot afectar almenys a 419 activistes i manifestants independentistes, un terç del total dels inicialment investigats. La resta, o ja han estat absolts, o les seves causes s’han arxivat, recull l’ACN.

En aquest còmput només hi ha persones de la societat civil, i no es comptabilitzen polítics, membres de l’administració o aquells que han estat investigats per treballar sota directius de la Generalitat, ajuntaments o els seus responsables, afegeix la mateixa informació.

Només s’ha afegit l’excepció dels investigats per l’Audiència Nacional del cas de Tsunami Democràtic, ja que hi ha activistes que no tenen res a veure amb l’acció de cap administració. Com ja va passar en el recompte que Alerta Solidària ja va fer el mes de novembre, s’hi inclouen els encausats en la denominada operació Judes.

En concret, Alerta Solidària ha comptabilitzat 1.168 persones afectades per diligències penals relacionades amb el procés. Les causes s’han arxivat amb relació a un 51% d’aquestes, un total de 597, mentre que pel que fa al 49% restant, 571, s’han tirat endavant els procediments.

De les 571 persones amb causes obertes, 143 (25%) encara estan en procés d’instrucció, un 22% (127) estan esperant judici, i 12 (2%) esperen sentència. De la resta, que ja tenen sentència, el 27% del total, 152, han estat absoltes de tots els càrrecs, mentre que 137, un 24% del total, han estat condemnats per tots o alguns dels delictes pels quals se’ls acusava.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari