Yolanda Díaz: “Reconèixer l’Estat palestí ha de servir per posar fi al genocidi, l’ocupació i l’apartheid”

La vicepresidenta demana un embargament d'armes i que Espanya se sumi a la demanda de Sud-àfrica contra Israel

  La vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, en una imatge d'arxiu (La Moncloa)

  La vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha celebrat aquest dimarts l’acord del Consell de Ministres de reconèixer l’Estat palestí. En un missatge a X i una entrevista a TVE, Díaz ha afirmat que “avui fem justícia amb la llibertat del poble palestí”. La decisió, segons la vicepresidenta, recull “el sentiment majoritari de la societat espanyola” i el compromís del govern espanyol “amb el dret internacional”. “Reconèixer l’Estat palestí és un avenç que ha de servir per posar fi al genocidi, l’ocupació i l’apartheid”, ha apuntat a X.

  En una entrevista a TVE, la líder de Sumar ha insistit que aquest és “el camí que ens ha de dirigir a la pau”, malgrat que “no és suficient”. “Nosaltres creiem que hem de cridar a consultes l’ambaixadora i sumar-nos a la demanda de Sud-àfrica i procedir a l’embargament d’armes a Israel” per aturar aquest “autèntic genocidi”, ha apuntat Díaz.

  (Visited 39 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari