El sumari revela que Begoña Gómez està investigada per tràfic d’influències i corrupció

Segons el sumari del cas, la dona de Sánchez està essent investigada també per la Fiscalia Europea

Begoña Gómez, la dona del president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, en una entrevista a Antena 3

La justícia investiga Begoña Gómez, dona de Pedro Sánchez, per un possible delicte de tràfic d’influències i corrupció. Segons consta al sumari del cas, i ha confirmat l’ACN, Gómez ja ha sigut notificada del procediment per si vol designar un advocat.

Aquest dimarts també s’ha conegut que la dona de Sánchez està sent investigada per la Fiscalia Europea, que voldria saber si el cas afecta fons comunitaris.

Per contra, l’UCO de la Guàrdia Civil ha enviat un informe desmuntant la denúncia de Manos Limpias contra Gómez. Tal com publica avui La Vanguardia, aquest òrgan dedicat a investigar delictes econòmics descarta que l’esposa de Sánchez hagi comès cap mena de delicte en la seva relació professional amb empreses com Globalia.

El portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López, ha negat que Sánchez sabés que la seva dona estava investigada quan va comparèixer al Congrés, perquè “el sumari era secret”. López ha recordat que l’informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil posterior a la decisió del jutge d’investigar Gómez “desmunta punt per punt totes les falsedats en què es basa l’acusació de la pseudo-organització Manos Límpias” basada en “boles i mentides”. També ha criticat que el PP hagi “posat en qüestió” aquesta feina de la Guàrdia Civil i s’hagi posat “del costat d’una pseudo-organització d’ultradreta”.

D’altra banda, el Partit Popular ha acusat el president Sánchez de “mentir a tots els espanyols” amb la carta en què anunciava els cinc dies de reflexió sobre si continuava al càrrec davant dels atacs a la seva dona. La secretària general dels populars, Cuca Gamarra, ho ha dit després que s’hagi filtrat un informe de la Guàrdia Civil segons el qual el 22 d’abril, dos dies abans de la compareixença de Sánchez al Congrés per les informacions aparegudes als mitjans sobre la querella contra Gómez ja constava com a investigada en un cas per delictes de tràfic d’influències i de corrupció. Gamarra ha lamentat “l’ús partidista” de Sánchez de les institucions i li ha etzibat que “ni és la llei ni hi està per sobre”.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari