Dos policies ferits en protestes del Tsunami demanen detenir els investigats que no han comparegut

Societat Civil Catalana també sol·licita al jutge García-Castellón que emeti ordres de cerca i captura

  El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón (Antena 3)

  La defensa de dos agents de la Policia Nacional que van resultar ferits de gravetat en protestes del Tsunami Democràtic han demanat al jutge de l’Audiència Nacional que instrueix la causa, Manuel García-Castellón, que emeti ordres de cerca i captura per als investigats que no van comparèixer al jutjat en ser citats, concretament per a l’empresari i exdirigent d’ERC Xavier Vendrell; pel periodista Jesús Rodríguez; per a l’empresari Josep Campmajó; pel suposat tresorer del Tsunami, Jaume Cabani; i pel dirigent d’Òmnium Cultural Oleguer Serra. Només va assistir a la citació del jutge la dirigent d’ERC Marta Molina.

  En l’escrit que han presentat els advocats dels policies, reproduït per Europa Press, s’assenyala que els cinc investigats “van decidir de manera conscient i deliberada no estar presents tot i la crida de l’autoritat judicial, sostraient-se una vegada més de l’acció de la justícia, sense cap justificació raonada”, i ho argumenta cas per cas. Pel que fa a Vendrell, els representants dels agents consideren que va “ocultar” el seu nou domicili a Colòmbia de manera “deliberada i amb ànim d’eludir” el moment de declarar; sobre Campmajó i Serra, que van demanar declarar des de Suïssa, recorden que García-Castellón ho va rebutjar perquè els seus domicilis estan consignats a Barcelona.

  Amb relació a Rodríguez, la defensa dels policies nacionals diu que no ha presentat cap escrit que justifiqui la seva absència, i sobre Cabani indica que la seva absència en la citació és una “sostracció a la justícia evident”. Segons publica El Periódico, Societat Civil Catalana (SCC) -que, com els agents, exerceix l’acusació particular en la causa- també ha demanat al jutge de l’Audiència Nacional que emeti ordres de detenció contra els no-compareixents.

  D’altra banda, els advocats dels agents sol·liciten que es torni a citar “en la major brevetat” els investigats dels qui es van suspendre les declaracions, en referència a la secretària general d’ERC, Marta Rovira, l’empresari Oriol Soler, i el cap de l’oficina de l’expresident català Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay.

  (Visited 28 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari