La Fiscalia rebutja emetre ordres de cerca i captura contra cinc investigats pel Tsunami

El ministeri públic defensa donar una segona oportunitat als investigats per declarar a distància

  L'Audiència Nacional
  L'Audiència Nacional

  La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha rebutjat aquest dijous a la proposta del jutge del cas Tsunami Democràtic, Manuel García-Castellón, d’emetre una ordre de cerca i captura contra els investigats de la causa que estaven citats per comparèixer aquest dimecres i que no van fer-ho. El periodista Jesús Rodríguez, el dirigent d’Òmnium Cultural Oleguer Serra i l’activista Josep Campmajó no van anar a la citació en trobar-se a Suïssa des de fa pocs mesos, motiu pel qual van demanar ser citats correctament al país alpí i poder declarar des d’allà per videoconferència, cosa que García-Castellón ha denegat.

  L’informàtic Jaume Cabaní també es troba fora d’Espanya, mentre que l’exdirigent d’ERC i empresari Xavier Vendrell ha demanat que se’l citi correctament perquè ell ara viu a Colòmbia, cosa que el jutge de l’Audiència Nacional també va descartar. A ulls del ministeri públic, s’hauria de tornar a intentar contactar amb els acusats que no han declarat fins ara i donar-los una segona oportunitat perquè declarin des d’on siguin, en lloc de dictar una ordre internacional per capturar-los.

  D’altra banda, pel que fa a l’empresari Oriol Soler i a la dirigent d’ERC Marta Rovira, amb les citacions pendents de fixar, el magistrat s’havia adreçat a les defenses perquè diguessin si estaven en disposició d’anar a una citació la darrera setmana de maig o a principis de juny. Pel que fa al cap de l’oficina de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, diu que resoldrà quan conegui el seu estat de salut.

  Entre les declaracions que sí que es van produir aquest dimecres hi ha la de la dirigent republicana Marta Molina, que va reivindicar davant García-Castellón que ni ella ni la plataforma Tsunami Democràtic van fer crides a la violència la tardor del 2019 en les protestes contra la sentència del procés. En el seu cas, va atendre el jutge per videoconferència des d’un tribunal de Barcelona.

  (Visited 23 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari