La Junta Electoral de Barcelona descarta la repetició del vot exterior del 12-M reclamada per Junts

L'òrgan nega que el vot exterior fos destruït, com apunta la formació de Puigdemont

El candidat de Junts+, Carles Puigdemont, amb Laura Borràs i Josep Rius (ACN)

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha desestimat el recurs que va presentar Junts, adduint l’existència d'”irregularitats”, per repetir el vot exterior del 12-M. La formació de Carles Puigdemont, en concret, va considerar que hi havia diferència entre el vot exterior (CERA) emès i l’escrutat a causa d’una destrucció de paperetes.

La Junta Electoral ho ha desmentit, comunicant que “és rotundament fals”, i ha afirmat que el vot no va ser destruït, sinó que està custodiat pels Mossos d’Esquadra. L’òrgan electoral ha aclarit també que la diferència entre els vots emesos i els escrutats es deu als vots que no poden ser donats com a vàlids.

A més, ha desestimat un altre recurs amb què Junts manifestava el seu malestar perquè, durant el recompte del vot exterior, assegura que els apoderats havien estat “retinguts”. La Junta Electoral ha respost que els apoderats van poder moure’s “amb la llibertat que permetia la zona d’escrutini” i també ha assegurat que és falsa la denúncia de Junts relativa a la rapidesa amb què es va fer l’escrutini del vot CERA.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari