El pantà de Talarn comença a desembassar aigua en arribar al límit de la seva capacitat

La presa de Sant Antoni deixa anar 60 m³/s d'aigua

Una de les comportes de la presa de Sant Antoni deixant anar aigua (ACN)

El pantà de Talarn, al Pallars Jussà (Lleida), ha començat aquest dimecres a desembassar aigua en arribar a superar el límit de la seva capacitat, 227,675 hectòmetres cúbics. Feia quatre anys que les comportes de l’embassament de Sant Antoni no s’obrien per deixar anar aigua. Segons Endesa, la presa deixa anar 60 m³/s d’aigua i així ho farà fins a aquest dijous.

De les set comportes que té la presa, se n’ha obert una. Els pròxims dies, en funció de les aportacions d’aigua, s’aniran obrint o tancant. La imatge de l’aigua saltant és una de les més esperades pels veïns del Pallars Jussà per la seva espectacularitat. L’embassament de Talarn és la superfície d’aigua dolça en profunditat més gran de Catalunya i la tercera més extensa.

En paral·lel, hi ha quatre turbines que des de fa uns dies no han deixat de funcionar. D’aquesta manera, la presa de Talarn està evacuant aigua per comportes i per les canonades que estan a peu de pressa. Les previsions són que el desgel duri encara força dies i, per tant, els pallaresos puguin gaudir durant tot el mes de maig de l’espectacular salt d’aigua de les comportes de Talarn.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari