Junts lamenta “caos” Rodalies i Óscar Puente els acusa de confondre víctima i agressor

"Saben què és un sabotatge intencionat? El que vostès van fent des del govern", diu Cleries

El ministre Óscar Puente

El senador de Junts Josep Lluís Cleries ha retret aquest dimarts al ministre de Transports, Óscar Puente, el “caos absolut” viscut aquest diumenge al servei de Rodalies. “Ahir va sortir rentant-se les mans dient que no és responsable d’aquesta situació”, ha lamentat abans de recordar que l’obligació de vetllar per les instal·lacions ferroviàries és de Renfe i Adif. El senador també ha criticat que Puente no demanés perdó per les incidències al servei en plena jornada electoral.

El ministre, per part seva, li ha retret que confongui “víctima i agressor” i ha recordat que la competència de la seguretat està transferida integralment als Mossos d’Esquadra.

En una pregunta en la sessió de control al govern espanyol al Senat, Junts ha assegurat que a Catalunya hi ha un problema de desinversió “crònica” a Rodalies que també afecta la seguretat del servei. “Ha parlat d’un possible sabotatge intencionat. Saben què és un sabotatge intencionat? El que vostès van fent des del govern d’Espanya contra Rodalies”, ha manifestat Cleries.

Al torn de resposta, Puente ha defensat l’esforç inversor desplegat per l’Estat i ha retret a Junts el seu to. “Faré un esforç per contenir-me i no enfadar-me. Em sembla gravíssim que un responsable polític converteixi a la víctima amb l’agressor. Renfe i Adif van ser objecte diumenge d’un atac intencionat, delictiu, dolós i molt greu”, ha apuntat. A parer seu, les companyies no tenen “cap responsabilitat” en els actes vandàlics que es repeteixen amb “massa freqüència” a Catalunya.

“La competència en matèria de seguretat ja la té transferida la Generalitat i són els Mossos els qui han de vetllar perquè no passin coses com les de diumenge, cosa que lamentablement no van fer”, ha conclòs el ministre.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari