Els investigats per Tsunami acusen els tribunals d’alinear-se amb l’extrema dreta per eludir l’amnistia

Onze persones, Òmnium i els tres grans partits independentistes signen un manifest conjunt de rebuig i queixa

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont en una reunió amb la cúpula de Junts (ACN)

L’expresident català Carles Puigdemont i deu persones més investigades en la causa contra les mobilitzacions que va organitzar Tsunami Democràtic, que podrien acabar sent acusades de terrorisme, han signat un manifest conjunt de queixa i denúncia.

A la declaració, difosa aquest dimarts al matí, els signants asseguren haver estat acusats “arbitràriament” per l’Audiència Nacional i el Tribunal Suprem, i denuncien que “tracta d’una causa política per part d’uns tribunals que no són competents ni tampoc imparcials”.

A més, afirmen que és producte de “l’alineació dels tribunals amb l’extrema dreta per deslegitimar” la llei d’amnistia i evitar-ne l’aplicació, difon l’ACN. En aquest sentit, consideren també que “s’usa l’acusació de terrorisme per a impedir la via que obre l’amnistia per rescabalar part de la repressió soferta”.

El manifest, així mateix, sosté que les mobilitzacions de Tsunami van ser “la resposta de milers de ciutadans de Catalunya que la tardor del 2019 van exercir drets fonamentals per protestar, en el marc de l’acció no violenta, contra la sentència del Tribunal Suprem que condemnava per sedició nou líders socials i polítics a més de 100 anys de presó”.

Els signants també denuncien un “ús fraudulent del delicte de terrorisme, i la seva infundada atribució, se suma a anys d’investigacions secretes, infiltracions policials al teixit associatiu o l’espionatge il·legal amb Pegasus a polítics, activistes, periodistes i advocats a Catalunya”. I per això aprofiten per a queixar-se per la “indefensió jurídica que provoca”.

El manifest l’han signat Josep Lluís Alay, Jaume Cabaní, Josep Campmajó, Marta Molina, Carles Puigdemont, Jesús Rodríguez, Marta Rovira, Oleguer Serra, Oriol Soler, Xavier Vendrell i Ruben Wagensberg, tots ells investigats per la causa de Tsunami, i també per Òmnium Cultural, Junts, ERC i la CUP.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari