Sumar avisa Illa que seria un “error” pactar amb formacions conservadores

Urtasun no veu possible una investidura de Puigdemont i assenyala una majoria d'esquerres com a única via

El ministre de Cultura, Ernest Urtasun, en un acte de Comuns-Sumar a Girona (ACN)

El portaveu de Sumar i ministre de Cultura, Ernest Urtasun, ha avisat el líder del PSC, Salvador Illa, que seria un “error” intentar una fórmula amb formacions conservadores al Parlament de Catalunya. “El mandat del 12-M és clar, ens hem d’entendre entre les esquerres”, ha defensat el ministre en roda de premsa, que ha recordat a Illa que no pot configurar sol una majoria.

Urtasun no veu possible una investidura del candidat de Junts+, Carles Puigdemont, ja que no hi ha majoria independentista, i creu que l’única via possible per evitar una repetició electoral és una majoria d’esquerres. En aquest sentit, ha situat els comuns com a “determinants”, i ha deixat clar que els de Jéssica Albiach pilotaran les negociacions des de Catalunya i que són ells qui posaran les condicions.

Preguntat per la decisió del president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, de no recollir l’acta de diputat i deixar la primera línia política, Urtasun li ha traslladat el seu respecte i li ha enviat una abraçada. Ha explicat que el coneix des de fa temps i li ha desitjat el millor des del punt de vista personal.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari