Ferrer contradiu Rodalies i diu que la seguretat és responsabilitat d’Adif i no dels Mossos

El director de la policia catalana descarta que el succeït aquest diumenge fos un sabotatge

  El director general dels Mossos, Pere Ferrer, en una atenció als mitjans de comunicació (ACN)

  El director dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, ha defensat que el primer responsable de la seguretat de la infraestructura ferroviària és Adif, ja que n’és la propietària. En declaracions als mitjans, després que el responsable de Rodalies, Antonio Carmona, hagi afirmat que els responsables de seguretat ciutadana són els Mossos d’Esquadra, Ferrer ha assegurat que la policia catalana pot “col·laborar”, però ha insistit que si s’han de repartir responsabilitats “s’ha de començar per Adif”.

  “Si un no té la infraestructura protegida, pot posar més facilitats al lladre”, ha assenyalat el director dels Mossos, que ha afegit que la “desinversió” a Rodalies ha generat que el robatori d’aquest diumenge hagi provocat aquesta gran afectació, mentre que en altres llocs hauria estat “més anecdòtic”. Ferrer ha assegurat que Mossos ja està fent “la seva part”, i ha recordat que es va passar al nivell 2 de patrullatge en el marc del pla operatiu per robatoris, i que s’ha augmentat el patrullatge al voltant d’infraestructures que tenen metall i que poden ser susceptibles de patir robatoris.

  En aquest sentit, el director de la policia catalana ha explicat que col·laboren amb companyies d’aigua o de telefonia per garantir la seguretat, i ha manifestat que tenen la “mà estesa” per fer-ho també amb Adif i Renfe, però ha insistit que el primer responsable és el titular de la xarxa. En tot cas, ha dit que Mossos pot ajudar a fer una auditoria de seguretat per saber quins poden ser els punts dèbils i quines mesures es podrien tirar endavant.

  Descarta sabotatge

  D’altra banda, Ferrer ha explicat que la investigació pels fets ocorreguts aquest diumenge a Montcada Bifurcació continua, però ha assegurat que el que va passar “no és un sabotatge”. “És un robatori de cable de coure”, ha asseverat. Un cop més, Ferrer ha insistit que el que demostra el succeït és que “hi ha molt recorregut a fer en l’àmbit de la seguretat de la infraestructura”.

  (Visited 79 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari