Barcelona rebaixa el protocol per sequera d’emergència a excepcionalitat i flexibilitza mesures

La capital catalana reprèn el reg de supervivència amb aigua potable per a arbrat i plantes i s'amplia el reg amb aigua freàtica

Vista de Barcelona des dels búnquers del Carmel (ACN)
Vista de Barcelona des dels búnquers del Carmel (ACN).

L’Ajuntament de Barcelona ha canviat la fase del protocol per situació de sequera d’emergència a excepcionalitat, després que la Generalitat decretés l’excepcionalitat hidrològica a la conca del Ter-Llobregat, que abasteix la capital catalana. Amb l’entrada en aquesta nova fase, el consistori ha flexibilitzat algunes de les mesures vigents que afectaven els serveis municipals.

Així, segons ha anunciat, en la fase d’excepcionalitat es continuarà sense regar els parcs i jardins de la ciutat, però sí que es reprendrà el reg de supervivència en horari nocturn amb aigua potable de l’arbrat i plantes arbustives. A més, es mantindrà el dispositiu de reg amb aigua freàtica al torn de matí per ampliar la capacitat de reg arreu de la ciutat, recull l’ACN.

Així mateix, el consistori ha informat que en excepcionalitat es garantirà la plantació d’arbustos i arbres a les obres d’urbanització de carrers que incorporen un sistema de reg gota a gota o amb aigua freàtica. Als horts urbans, tant públics com privats, es permetrà el reg de supervivència, però es mantindrà la campanya informativa als usuaris per reduir al màxim l’ús d’aigua i l’obligació de fer-ho amb regadora.

Pel que fa a les piscines municipals, es mantindran obertes perquè totes disposen de sistema de recirculació de l’aigua, condició indispensable per fer-ne el reompliment amb el mínim d’aigua necessari. Quant a la neteja urbana, en la fase d’excepcionalitat es mantindrà la neteja de carrers amb el 100% del servei amb aigua freàtica, afegeix la mateixa informació.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari