L’exministre Castells votarà Illa i defensa un tripartit entre PSC, ERC i comuns

Destaca del candidat socialista la seva “dedicació i honestedat” i creu que és l’únic que pot articular una majoria d’esquerres

L'exministre d'Universitats, Manuel Castells, durant un col·loqui a la seu dels comuns l'any 2021 (En Comú Podem)
L'exministre d'Universitats, Manuel Castells, durant un col·loqui a la seu dels comuns l'any 2021 (En Comú Podem).

L’exministre d’Universitats Manuel Castells ha anunciat en un article a La Vanguardia que el proper 12-M votarà Salvador Illa i ha defensat un tripartit d’esquerres. Tot i que va ser proposat per Ada Colau per ser ministre i li ha donat suport en les últimes campanyes, ha argumentat que aquestes eleccions “van de construir una coalició entre socialistes, comuns i republicans d’esquerra”. Aquesta és la base política de la Catalunya del futur. I la realitat política indica que Salvador Illa és l’únic que la pot articular. Per vots i per temperància”, ha dit Castells, que durant la lluita contra la covid va observar, diu, “la seva dedicació, la seva honestedat i les seves decisions sempre basades en anàlisis i recomanacions dels científics”.

Castells ha indicat que ell no vota polítics, sinó “persones que siguin polítics i dels quals es refiï”. “I per això voto Illa, perquè he estat amb ell a les trinxeres de la lluita contra la covid”, ha assenyalat. L’exministre ha explicat que van passar també moltes hores parlant de Catalunya i del món. “És un home de pau. És un home tranquil i tolerant, que s’enfronta impàvid a l’insult i suscita serenitat amb la seva sola presència, per alguna cosa és filòsof, i després actua”, ha remarcat.

En aquest sentit, tot i que va ser proposat per Colau per ser ministre i diu que ha estat la millor alcaldessa des de Pasqual Maragall, ha apuntat que aquestes eleccions “van d’una altra cosa”. Al seu parer, és el moment d’un tripartit d’esquerres que té “poc a veure amb l’anterior”. Segons ell, “aquesta opció seria en realitat la versió política del bloc històric que transformarà Catalunya”.

Castells ha apostat per un projecte i una persona que puguin portar els ciutadans “pel camí del retrobament entre catalans, establint les bases per a una Catalunya que cuidi la seva gent i es projecti al món com un far d’innovació i civilitat, una referència a les aigües procel·loses en què s’ha entrat”.

“Parleu-me de salut, d’educació, de cultura, d’habitatge, del territori, d’ecologia, de drets animals, de jubilació, d’ocupació, de salaris, de seguretat, d’igualtat entre dones i homes, del respecte a qualsevol identitat de gènere que cadascú decideixi, de ciutadans catalans, espanyols i estrangers, convivint en una societat multicultural com és la nostra”, ha demanat l’exministre. Ha afegit que cal lluitar per obtenir els recursos necessaris, “amb o contra qui sigui, el govern espanyol, la Comissió Europea, grans empreses, tots aquells que s’apropien desproporcionadament del producte de la feina”.

Això, opina, ha d’anar acompanyat del “màxim autogovern” per aconseguir i consolidar tot això, “sense embolicar-se en banderes excloents, respectant-les totes si ho mereixen”. “Sense mirar enrere en la nostra història de sang i sense explicar faules als joves, evitant que s’esgotin en la recerca d’una fórmula màgica que té poc a veure amb el que volen i somien. Cap bandera salva de l’impuls al suïcidi. Més aviat, acaba en suïcidi col·lectiu”, ha conclòs.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari