Illa replica a Aragonès: “L’ús social del català ha retrocedit en una dècada de governs de Junts i ERC”

El primer secretari del PSC considera "una manca de respecte" una repetició electoral del 12-M: "Jo no ho contemplo"

El primer secretari del PSC i candidat al 12-M, Salvador Illa, a les Festes de Primavera de l'Hospitalet de Llobregat (Jordi Bataller. ACN)
El primer secretari del PSC i candidat al 12-M, Salvador Illa, a les Festes de Primavera de l'Hospitalet de Llobregat (Jordi Bataller. ACN).

El primer secretari del PSC i candidat al 12-M, Salvador Illa, ha contestat les paraules del candidat republicà, Pere Aragonès, que en una entrevista a ‘El Nacional’ ha avisat que si Illa és president la llengua estarà “en perill”.

“Em sembla que cal receptar menys soroll i més feina. I vull recordar que l’ús social del català ha retrocedit en una dècada de governs de Junts i ERC i amb quatre presidents com Mas, Puigdemont, Torra i Aragonès”, ha etzibat el primer secretari del PSC a les Festes de Primavera de l’Hospitalet de Llobregat. “El que aquestes formacions plantegen ara ho podien haver posat en pràctica fa 10 anys”, ha insistit Illa, que també considera “una manca de respecte” una repetició electoral del 12-M: “Jo no ho contemplo”.

“Els ciutadans de Catalunya raonaran amb el seu vot el 12-M i, a partir d’aquí, els dirigents polítics haurem d’articular un govern estable i sòlid”, ha reflexionat en veu alta el primer secretari del PSC. “Per tant, seria una manca de respecte buscar una repetició electoral. Jo no ho contemplo. I la meva tasca en les properes setmanes serà explicar-me perquè els ciutadans triïn”, ha insistit Illa.

“I a partir del dia 13, en funció dels resultats, articular un govern que respongui a la voluntat expressada a les urnes i treballi pel bé de Catalunya”, ha recalcat el candidat socialista al 12-M, que igualment ha volgut contestar a la crítiques de Puigdemont sobre “l’infrafinançament” i la “injustícia” contra Catalunya.”Jo treballaré perquè Catalunya tingui un bon finançament. Sóc persona de col·laborar i defensar els interessos de Catalunya quan sigui president”, ha manifestat Illa. “Però amb tot el respecte i franquesa, ni Junts ni ERC tenen la base política per exigir res després d’una dècada de governs seus i amb uns serveis públics en clara davallada”, ha criticat el primer secretari del PSC. “En molts casos, a la cua d’Espanya”, ha puntualitzat Illa. “Per tant, abans d’exigir res que facin una autoavaluació i expliquin a la ciutadania perquè ha passat això a Catalunya”, ha reclamat el candidat socialista al 12-M.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari