La Junta Electoral de Barcelona sanciona Vox per propaganda electoral fora de campanya

ERC va denunciar la campanya per "racisme", però l'autoritat electoral no aprecia cap delicte d'odi

Els candidats de Vox al 12-M de les quatre províncies de Catalunya amb el líder del partit, Santiago Abascal (ACN)

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha sancionat Vox per la difusió d’una propaganda electoral a través de cartells i pamflets considerada “racista” per ERC, que va denunciar els fets davant l’autoritat electoral. Un cop estudiada la denúncia, la Junta considera que la formació d’ultradreta ha incomplert la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG) en l’apartat que fa referència a la tramesa de propaganda fora de la campanya electoral, i li ha exigit “retirar el cartell, els pamflets i la publicació de la xarxa social”.

La campanya en qüestió de Vox es diu Bitllet de tornada per a il·legals i hi apareix una hostessa amb diversos bitllets d’avió. En un s’hi pot llegir “12 de maig, bitllet de tornada per a il·legals”, juntament amb la frase: “Delinqüents al teu barri? Nosaltres tenim el seu bitllet de tornada!”.

En canvi, la Junta no ha atès la petició d’ERC, que l’instava a traslladar els fets al Ministeri Fiscal per la possible comissió d’un delicte d’odi. En aquest sentit, l’autoritat electoral “no aprecia que el missatge difós pugui ser clarament constitutiu d’un delicte d’odi”, però recorda que ERC pot emprendre les accions que consideri en aquest sentit.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari