L’advocat del TJUE defensa que l’Eurocambra havia d’acceptar els escons de Puigdemont i Comín des del juny del 2019

El lletrat Szpunar diu que Tajani va "posar en qüestió els resultats electorals oficialment proclamats"

Carles Puigdemont i Toni Comín, a l'Eurocambra
Carles Puigdemont i Toni Comín, a l'Eurocambra

L’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), Maciej Szpunar, s’ha pronunciat a favor d’anul·lar la decisió del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) del juliol del 2022 que va declarar inadmissible el recurs dels eurodiputats de Junts Carles Puigdemont i Toni Comín pel rebuig inicial del Parlament Europeu a donar-los l’escó.

En una opinió no vinculant, el lletrat ha considerat que el TGUE va fer “cas omís” a la sentència pel cas d‘Oriol Junqueras, que reconeixia que tenien la condició d’eurodiputats des de l’elecció. Segons l’advocat general, a més, amb la seva decisió de no donar-los l’escó el 2019, l’aleshores president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, va “posar en qüestió els resultats electorals oficialment proclamats”.

L’opinió no vinculant emesa aquest dijous per Szpunar, el mateix lletrat que va emetre l’opinió no vinculant pel cas de la immunitat de Junqueras, respon al recurs en cassació que Puigdemont i Comín van presentar a la decisió del TGUE del juliol del 2022 de considerar inadmissible el recurs que ambdós eurodiputats havien presentat contra el rebuig inicial del Parlament Europeu a donar-los l’escó.

En les seves conclusions, recollides per l’ACN, l’advocat general defensa tant anular la decisió del TGUE com de Tajani de negar-los l’escó el 2019. Així doncs, el lletrat aposta per donar la raó a Puigdemont i Comín en considerar que havien de prendre possessió de l’escó des del primer moment només pel fet d’haver estat escollits eurodiputats.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari