Pau Gasol no és català, segons TV3

En la seva col•laboració habitual al programa ‘Està passant’, Magí García, nega, entre les rialles dels seus companys Òscar Andreu i Jair Domínguez, la catalanitat de l’ex-jugador de bàsquet

Òscar Andreu, Jair Domínguez i Magí García, al programa 'Està passant' de TV3, el passat dimarts 2 d'abril

Magí García, col·laborador habitual del programa Està passant de TV3, va negar en la seva intervenció del passat dimarts 2 d’abril la catalanitat de l’exjugador de bàsquet barceloní Pau Gasol. Ho va fer quan va comentar que l’equip de bàsquet dels Memphis Grizzlies, en el qual va jugar onze anys Marc Gasol, germà de Pau, retiraria la seva samarreta el dia 6. Quan García va parlar de Marc Gasol, s’hi va referir com “el Gasol català, com a mi m’agrada dir-li”. Els dos copresentadors del programa –Òscar Andreu i Jair Domínguez– van riure la seva intervenció.

Pau Gasol va néixer a Barcelona igual que el seu germà Marc. Va jugar a l’equip de bàsquet del Barça entre els anys 1999 i el 2001 i va ser fitxat pels Memphis Grizzlies aquest darrer any. Va formar part d’aquest equip fins el 2008 i després va jugar a Los Angeles Lakers, els Chicago Bulls, els San Antonio Spurs i els Milwaukee Bucks, abans de tornar a la disciplina del Barça el 2021. Els independentistes no li perdonen que fos l’abanderat de la selecció espanyola als Jocs Olímpics de Londres del 2012 o que no s’hagi sumat a la seva causa, com han fet altres mites de l’esport blaugrana, com Josep Guardiola. Quan se li ha demanat directament sobre aquesta qüestió, Pau Gasol sempre ha dit que prefereix no posicionar-se.

Tot i que tots dos germans han afirmat que són partidaris de votar, Marc ha arribat a dir que li agradaria fer-ho en un referèndum per la independència de Catalunya. A Pau Gasol, el món independentista radical li ha retret que en alguns missatges a les xarxes socials prioritzi l’ús del castellà. Marc sintonitza més amb aquest món i per això s’ha prestat a participar a la tertúlia esportiva setmanal del pòdcast La Sotana, en la qual intervé Magí García juntament amb Joel Díaz, Andreu Juanola i Manel Vidal. Joel Díaz presentava Zona Franca, un late night show de TV3, que començava cada edició amb el crit de “puta nit i bona Espanya”. Manel Vidal, que hi col·laborava, en va ser acomiadat per tractar de nazis els votants del PSC en una de les seves intervencions i Díaz va renunciar a continuar presentant-lo en solidaritat amb ell. Magi García, que era guionista del programa, també el va abandonar per aquest motiu..

A la xarxa social X s’ha difós aquests darrers dies una enquesta en la qual es demana si els usuaris creuen que la Junta Electoral hauria de suspendre l’emissió del programa Està passant per considerar-lo una eina de propaganda independentista. Aquesta enquesta també pregunta sobre l’encert de suspendre l’emissió dels programes Més 324 i Polònia “per aturar el seu ús propagandístic”. El post ha tingut, de moment, uns 1.500 impactes i prop d’un 20% creu que s’haurien de tancar durant la campanya electoral mentre que prop d’un 75% pensa que s’haurien de tancar definitivament.

De moment, cap responsable de TV3 o de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals s’ha manifestat sobre aquesta sol·licitud que corre per la xarxa X ni sobre la imatge que dona la televisió pública quan Està passant, que ocupa la graella de dilluns a divendres just abans del Telenotícies vespre, decideix qui és català i qui no.

(Visited 5.949 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari