La Fiscalia demana dos anys de presó a tuitaires per “humiliar” la família de Canet que volia el 25% de castellà

Tres usuaris de la xarxa social X, acusats de delictes contra la integritat moral per proposar l'aïllament de la menor i insultar-ne els pares

L'escola Turó del Drac de Canet de Mar
L'escola Turó del Drac de Canet de Mar

La Fiscalia contra els Delictes d’Odi i Discriminació ha demanat dos anys de presó per a tres usuaris de X, la xarxa social abans anomenada Twitter, per haver-hi publicat “comentaris humiliants i feridors” contra la família de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar (Maresme) que demanava que les classes a l’aula de P5 de la seva filla fossin en un 25% en castellà.

Els fets es remunten a finals de 2021. La fiscal assegura que en algunes publicacions es feien “crides a l’aïllament i l’exclusió social” de la menor. En una d’aquestes piulades, un dels usuaris de la xarxa social va proposar de crear un grup anomenat “P5Ñ” on anés sola aquesta alumna. La mateixa fiscal explica que l’ús de la lletra Ñ és en al·lusió al concepte “ñordo” emprat “per referir-se despectivament als espanyols”.

L’escrit de Fiscalia també es recull altres comentaris on s’acusa la família que demanava el 25% de classes en castellà de “terroristes”, “colons”, “intransigents”, “inadaptats” o “nazis espanyols supremacistes”. També s’acusa els usuaris de X investigats d’assenyalar a la família amb noms i cognoms “perquè visquessin un infern mediàtic”.

Segons el relat de Fiscalia, recollit per l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el fet que aquests comentaris es viralitzessin va “incrementar de manera exponencial l’efecte vexatori i humiliant i el patiment de la família”. Per aquests fets, s’acusa els tuitaires de delictes contra la integritat moral de cadascun dels membres de la unitat familiar, el pare, la mare i la menor.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari