Puigdemont anuncia que deixarà la política activa si no és investit president

El candidat de Junts assegura que tornarà a Catalunya el dia del ple d'investidura "tant si guanyo com si no"

Carles Puigdemont - Foto: Junts

El candidat de Junts a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Carles Puigdemont, ha anunciat aquest dimarts que tornarà a Catalunya el dia del ple d’investidura “tant si guanyo com si no”, i que deixarà la política activa si no és investit president.

Puigdemont ho ha avançat en una entrevista concedida aquest dimarts a RAC1, durant la qual ha considerat que “es tanca una etapa personal i política” i “l’etapa de l’exili, i s’acaba el gruix de la repressió”.

El candidat de Junts ha afirmat que no pot fer política activa si no té “la responsabilitat de la presidència” i que no s’imagina com a cap de l’oposició.

L’expresident català i eurodiputat, en canvi, ha assegurat que encara que ho pugui fer legalment, no tornarà a Catalunya en un context electoral. “El retorn que hem estat treballant tants anys no pot ser un acte al servei d’una estratègia electoral, ni de provocació, ni una gamberrada”, ha conclòs.

D’altra banda, Puigdemont ha descartat participar en un debat a dos amb l’actual president de la Generalitat i candidat d’ERC, Pere Aragonès, al qual ha proposat “treballar” plegats en la línia del 2017, ni amb el candidat del PSC, Salvador Illa, adduint que no té les competències del govern espanyol. Per contra, sí que s’ha mostrat obert a un “cara a cara” amb el president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez.

(Visited 89 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari