On firmarà finalment Albert Soler a Girona exemplars del seu llibre per Sant Jordi?

Al bar Cuéllar. De fet, no serà el dia de Sant Jordi sinó dos abans, el 21 d’abril. Serà entre les 12 i les 14 hores; “l’hora del vermut”, segons consta a la imatge que s’ha distribuït per les xarxes socials per donar a conèixer l’acte. Cap llibreria ha volgut que Albert Soler firmés a les parades que posaran als carrers de Girona exemplars del seu llibre Puigdemont: el retorn del Vivales. Les excuses que han donat els responsables de les llibreries quan se’ls ha demanat perquè no volien que Soler fos un més dels autors que firmaran llibres a les seves parades són d’allò més absurdes. “Només volem autors que hagin presentat el llibre a la nostra llibreria”, ha estat la justificació d’una d’elles. “Per la tarda només tenim autors de llibres infantils”, han argumentat en una altra. “Només falta un mes per Sant Jordi i ja tenim l’agenda tancada”, va dir el titular d’una altra llibreria.

El bar Cuéllar, propietat d’un company d’escola d’Albert Soler, i on va presentar el llibre el 8 de març, està ubicat al barri de Vila-roja, una zona de la ciutat que contrasta amb les àrees on l’independentisme i el puigdemontisme són majoritaris. Al seu llibre “Barretines i estrelles”, Soler dedica un apartat a aquest barri i, sota el títol “Vila-roja, on la llei es compleix”, escriu: “el bar Cuéllar continua sent el seu centre i els veïns no el consideren un barri de Girona sinó un poble amb entitat pròpia. Hi contribueix el fet de sentir-se oblidats i menyspreats per l’ajuntament; és a dir, per la Girona catalana, la de tota la vida. És a dir, que per deixar ben clar que a Vila-roja no combreguen amb els postulats d’una zona zero del llacisme com ho és Girona, han penjat una gran pancarta a l’entrada del barri -just davant del bar Cuéllar- de manera que tot el que arriba ha de passar per sota, amb una bandera espanyola i una altra de catalana i la llegenda ‘Som catalans i som espanyols’, així, en les dues llengües”.

A la crida a desplaçar-se al bar on l’autor firmarà exemplars del seu darrer llibre s’hi explicita que “davant la impossibilitat que el periodista i escriptor Albert Soler pugui firmar els seus llibres el dia de Sant Jordi a Girona, hem declarat el barri de Vila-Roja com Zona Franca de firmes amb Llibertat Literària. Queden invitats altres escriptors que hi desitgin participar”.

El dia de sant Jordi, Albert Soler estarà firmant exemplars de Puigdemont: el retorn del Vivales a Barcelona com a mínim en cinc parades diferents.

(Visited 912 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “On firmarà finalment Albert Soler a Girona exemplars del seu llibre per Sant Jordi?”

  1. Albert, ja només et volen a España, es veu que els majoritariament els Gironins no et tenen molt d’apreci.
    Serà per culpa de les teves tonteries que escrius ?
    No penso gastar ni un Euro amb les teves tonteries Españolistes, que t’ el compri la Pantoja o el torero Fatxa, jo ni regalat.
    Amb carinyo.

    Respon

Feu un comentari