Alexander Dmitrenko, vinculat a la trama russa del ‘procés’, es decanta ara per Vox

L’empresari que va acompanyar Josep Lluís Alay a buscar el suport del Kremlin a la independència difon a X la intervenció d’Abascal a la Conferència de Polítics Conservadors protagonitzada per Trump

Missatges d'Alexander Dmitrenko al seu canal de X, amb propaganda de Santiago Abascal i una imatge de l'entrevista de Tucker Carlson a Vladimir Putin

Gir ideològic d’Alexander Dmitrenko, l’empresari rus que va acompanyar el cap de l’Oficina de Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, en els seus viatges a Moscou per aconseguir el suport del règim de Vladimir Putin a la independència de Catalunya. Dmitrenko, que és investigat en el cas Volhov sobre la relació de líders independentistes catalans amb dirigents i emissaris russos, va tancar el seu canal de Twitter arran d’aquest escàndol, però en va obrir un altre a X el maig de l’any passat. El 25 de febrer va reenviar, en aquest nou perfil, un missatge de Jorge Martín Frías, director de la Fundació Disenso, think tank de Vox, que contenia el vídeo de 12 minuts de la intervenció del president d’aquest partit, Santiago Abascal, a la Conferència de Polítics Conservadors celebrada a Washington on Donald Trump va ser l’estrella principal.

El text que Dmitrenko va reenviar diu: “Cap líder de l’oposició, i goso afirmar que fins i tot cap president del govern d’Espanya, ha assolit el nivell de lideratge internacional de Santiago Abascal. Això fa mal, i per això molts mitjans fins i tot s’han vist forçats a parlar-ne, molt pobrament, però aquí és a desgrat seu. Insisteixo, no hi ha espanyol que hagi adquirit la rellevància al món conservador com Santiago Abascal, un home que, mogut per la claredat moral i la fe en els seus ideals, és la prova vivent que la senzillesa dels homes bons i les idees tenen la seva recompensa. La veritat triomfa sobre l’aparença”. Abascal és enemic declarat dels independentistes catalans als quals Dmitrenko va ajudar en els esforços que van fer  per assolir el suport de Putin a la seva aventura.

Dues setmanes abans de reenviar el del director de la Fundació de Vox en va escriure un post propi il·lustrat amb una fotografia de l’entrevista de dues hores que el periodista d’extrema dreta dels Estats Units,  Tucker Carlson, va fer al propi Putin a primers de febrer. Carlson va ser expulsat de Fox després que la cadena de televisió d’extrema dreta dels Estats Units hagués de pagar 700 milions de dòlars perquè havia promogut informacions falses sobre el suposat frau electoral contra Trump a les darreres eleccions presidencials. Dmitrenko va acompanyar la imatge de Carlson i Putin amb aquesta frase en anglès: “Vull veure USA+Europa+Rússia formant part d’un territori únic sota un marc comú legal, de seguretat i social”.

Quan va obrir el seu nou canal a X, Dmitrenko va explicar, en un missatge també en anglès del passat 29 d’agost, que “vaig eliminar el meu perfil anterior com a protesta contra Twitter, realment em vaig sentir molestat per la quantitat de navegadors inútils anònims i distribuïdors de misèria que han oblidat la forma correcta en què les persones han de comunicar-se. Com a regla general, no parlaré amb persones que no es puguin identificar adequadament. Gràcies”. Hi penja pocs missatges. Entre els darrers hi ha una entrevista que li va fer el periodista Alberto Castillón, gens amic dels independentistes catalans, al seu canal de youtube, i vídeos del coronel Pedro Baños, acusat de blanquejar el règim de Putin en les seves intervencions públiques.

(Visited 163 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari