Junts es querella contra l’empresa que va investigar la denúncia de Casol per assetjament

El partit de Puigdemont creu que l'informe va ser esbiaixat, sense fonament i greument ofensiu en les seves conclusions

La diputada Cristina Casol

Junts ha presentat una querella contra l’empresa externa que va investigar la denúncia per assetjament presentada per l’exdiputada del seu grup Cristina Casol al Parlament de Catalunya, segons ha avançat El Periódico i han confirmat fonts del partit a l’ACN.

La formació política de l’expresident català Carles Puigdemont considera que l’informe que va fer l’empresa és esbiaixat, sense fonament i amb conclusions greument ofensives. Junts creu que s’han vulnerat els seus drets sense que s’hagi pogut defensa i que l’informe havia de ser confidencial, i hi veuen “intencionalitat política”.

En aplicació del protocol del Parlament contra l’assetjament, l’informe assenyala que no hi ha fets provats que determinin que Casol ha patit discriminació, però assenyala actituds masclistes al grup de Junts. Després de la investigació, Casol va ser expulsada tant del partit com del grup parlamentari, però no va renunciar al seu escó i va acabar la legislatura com a diputada no adscrita.

Crítiques des d’ERC
Alba Vergés, fins ara vicepresidenta primera del Parlament i diputada d’ERC, ha criticat que Junts hagi presentat la querella. “Intentar qüestionar les professionals i la seva feina en el protocol del Parlament és o bé no entendre l’eina del protocol o pitjor, voler-la deslegitimar. Dona un missatge de banalització de les violències masclistes que no podem acceptar de cap manera. Greu error”, ha comentat a la xarxa social X.

En la mateixa línia, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha qualificat de “molt greu” el fet que Junts “no només intenti desacreditar el protocol contra l’assetjament del Parlament”, sinó que “ataqui” professionals externes i independents “que aporten més garanties al protocol”.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari