La parròquia de l’Esperit Sant de Barcelona celebra l’última missa abans de ser demolida

A l'espai es construirà una facultat de Medicina en un projecte recolzat per l'Arquebisbat i la Fundació Blanquerna des del 2022

Última misa en la parroquia del Espíritu Santo (Betevé)
Última misa en la parroquia del Espíritu Santo (Betevé).

La Missa de Diumenge de Pasqua marca el final dels serveis religiosos a la històrica parròquia de l’Esperit Sant, que serà demolida per donar pas a la construcció d’una facultat de Medicina en un projecte recolzat per l’Arquebisbat de Barcelona i la Fundació Blanquerna des del 2022. Aquesta decisió ha generat resistència entre molts fidels, que lamenten la pèrdua d’una comunitat religiosa consolidada al barri del Baix Guinardó des de 1967.

Davant la demolició imminent, la comunitat parroquial trobarà refugi temporal a l’església de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, mentre es duen a terme les obres del nou complex universitari, que comptarà amb una petita capella i un espai parroquial dins les seves instal·lacions. No obstant això, aquesta transició implica la pèrdua d’un emblemàtic vitrall de 200 metres quadrats creat pel taller Raventós el 1965 i ha generat una onada de nostàlgia i reivindicació entre els afectats.

Malgrat els esforços de la comunitat per aturar el projecte, incloent la recollida de milers de signatures en contra i la formació de l’Associació d’Amics del Temple Parroquial de l’Esperit Sant de Barcelona, sembla que el destí de l’església està segellat i aviat serà part del passat, deixant enrere no només un espai físic, sinó també una part important de la història i la identitat del barri.

(Visited 112 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari