Alemanya confirma que el bòlit que va sobrevolar Espanya era un satèl·lit d’Elon Musk

El CSIC va descartar la hipòtesi inicial d'un míssil balístic, després d'un anàlisi detallat d'imatges i mesuraments

El bòlid artificial enregistrat des de Sant Mateu, al Baix Maestrat (Cèsar Guasch, CSIC)
El bòlid artificial enregistrat des de Sant Mateu, al Baix Maestrat (Cèsar Guasch, CSIC).

El dissabte a la tarda, la Força Aèria Alemanya va confirmar a través de xarxes socials que l’objecte que va sobrevolar Espanya era un satèl·lit de StarLink, propietat d’Elon Musk, que retornava a l’atmosfera. El Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) va descartar la hipòtesi inicial d’un míssil balístic, després d’un anàlisi detallat d’imatges i mesuraments.

La Xarxa d’Investigació de Bòlids i Meteorits (SPMN) del CSIC va refutar la teoria del míssil, suggerint que l’objecte podria ser un objecte artificial en òrbita terrestre, com satèl·lits o restes de coets. L’astrofísic Josep María Trigo va destacar la creixent freqüència de reentrades a l’atmosfera i la necessitat de mesuraments precisos per determinar la naturalesa exacta de l’objecte.

El bòlit, registrat com SPMN290324ART, va creuar l’est peninsular i es va perdre en el mar Mediterrani, sent observat i gravat per diversos aficionats. Cèsar Guasch, col·laborador de la Xarxa Espanyola d’Investigació sobre Bòlids i Meteorits, va capturar el pas del bòlit amb múltiples càmeres i ho va enviar a Trigo per al seu anàlisi. El recorregut de l’objecte va abastar diverses regions espanyoles, des d’Aragó fins a la Comunitat Valenciana.

(Visited 154 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari