Díaz diu que els canvis que s’introduiran a la llei d’amnistia estan dins de la legalitat

La vicepresidenta segona del govern central afirma que la norma "no és ni per a Marta Rovira ni Carles Puigdemont"

  La líder de Sumar, Yolanda Díaz, al Senat (Premsa Senat)

  La vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha afirmat en una entrevista a RNE que els canvis que s’introduiran a la llei d’amnistia, segons ha avançat el president espanyol, Pedro Sánchez, “estan dins del compliment de la directiva que regula aquesta matèria i dins de la legalitat al nostre país”. Per tant, segons Díaz, és una llei “d’afectació general” que respecta “els delictes de terrorisme i l’afectació de la igualtat”. D’aquesta manera, ha dit, la norma que s’aprovarà és plenament “constitucional” i suposa “un nou pas per aconseguir que Catalunya i l’Estat seguim avançant”.

  Segons la també ministra de Treball, “la norma és per a la ciutadania catalana i no per a persones concretes”, és a dir, que “no és ni per a Marta Rovira ni Carles Puigdemont”, sinó per a la ciutadania de Catalunya que “es va veure immersa en un procés al qual mai hauríem d’haver arribat”, perquè “els conflictes polítics es dirimeixen amb diàleg”. “Crec que és profundament injust que hi hagi moltes persones, com professors i professores, que estan processats senzillament perquè han obert uns centres escolars perquè la gent pugui votar”, per tant, l’amnistia és “molt positiva”, ha defensat la vicepresidenta.

  Díaz ha insistit que el que va passar a Catalunya “no és terrorisme” i ha assenyalat que, “per desgràcia, a Espanya sabem el que és el terrorisme, i per sort la democràcia el va derrotar”. Pel que fa a les paraules del passat cap de setmana de l’expresident català Carles Puigdemont, Díaz ha recordat que “quan hi ha un acord no hi ha unilateralitat”. “Això no vol dir que un ha de deixar de pensar el que pensa”, ha dit, “però els acords uneixen les parts”.

  (Visited 41 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari