Quin comunicador català defensa que Ábalos no plegui?

L'exministre José Luis Ábalos, en una roda de premsa al Congrés per parlar del cas Koldo (ACN)

El periodista i conductor del programa més escoltat de la radiodifusió catalana, El món a Rac1, Jordi Basté, defensava obertament dilluns passat, en el seu editorial El davantal, el dret de l’exministre José Luís Ábalos, ara diputat ras al Congrés, a no dimitir pel cas Koldo. I criticava al president Pedro Sánchez per demanar-li-ho. Ábalos està esquitxat, que no investigat (de moment), pel cas de la seva mà dreta, Koldo García, a qui acusen de presumptes cobraments de comissions il·legals en contractes de compra de mascaretes durant la pandèmia del coronavirus.

Deia Basté: “Estem arribant a uns límits democràticament intolerables. No he vist a la meva vida a Ábalos cara a cara, no sé si l’hem entrevistat, com en l’acudit de l’Eugenio, cap o una vegada, però ens hem de posar al seu costat si creiem en l’estat de dret”.

I assenyala Sánchez: “Si Ábalos ha posat la mà a la caixa o ha fet els ulls grossos ho han de dir els tribunals. Assassinar políticament algú per blindar la presidència és una derrota global: perquè això vol dir que a tothom se li pot moure la cadira pel senzill motiu de passar per allà, que eres assessor, amic o familiar…”.

I insisteix: “Sánchez assenyala Ábalos i li demanarà la dimissió ara com a diputat al Congrés dels Diputats. D’això se’n diu presumpció de culpabilitat: assenyalar algú abans de provar-se els fets”.

Basté confessava dimecres i insistia dijous que la defensa d’Ábalos li ha comportat alguna crítica, que algú li ha recordat el cas de Laura Borràs, a qui no va defensar. “No és el mateix”, afirma.

(Visited 300 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari