Errors de García-Castellón amenacen d’anul·lar tota la causa de Tsunami Democràtic

El jutge es fa un embolic amb les dates i hi ha sol·licituds de pròrroga signades fora de termini

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón (Antena 3)

Diversos errors del jutge Manuel García-Castellón amenacen de deixar en paper mullat tota la causa del Tsunami Democràtic. El País ha tingut accés a la primera de les cinc pròrrogues que el magistrat va sol·licitar per continuar posant la lupa sobre el cas: és un escrit del 2021 en què García-Castellón es fa un embolic amb les dates de la investigació i que, a més, ell mateix va signar fora del termini legal.

Segons el diari, d’una banda, el jutge assenyala per error que la investigació comença arran dels fets del 8 de maig del 2017, quan ni tan sols s’havia celebrat el referèndum de l’1 d’Octubre. Això mentre que a la resta de pròrrogues diu que les actuacions van començar el 22 de novembre.

A més, García-Castellón va demanar per primer cop prorrogar la investigació tres dies després que acabés el termini legal: el 29 de juliol de 2021 s’acabaven els dotze mesos inicials d’instrucció, i la signatura no es va fer efectiva fins al 2 d’agost.

L’Audiència Nacional ja està analitzant aquests errors. Ho fa arran del recurs de tres dels imputats que demanen la nul·litat de la instrucció, Josep Lluís Alay, Xavier Vendrell i Marta Molina. Tots tres denuncien que la interlocutòria del jutge està plena d’irregularitats.

En aquesta línia, El País recorda l’antecedent d’un cas similar: el juny del 2021, el Tribunal Suprem ja va arxivar un procediment contra l’expresident de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez (en l’anomenat cas Pasarelas) perquè la pròrroga també va arribar fora de termini. L’investigat va acabar absolt.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari