La Mesa del Parlament tomba les peticions contra l’admissió de la ILP que demana declarar la independència

Cs denunciarà l'òrgan de govern de la cambra per prevaricació, desobediència i malversació perquè "es donaran 40.000 euros" previstos a la llei

Mesa del Parlament de Catalunya

La Mesa del Parlament de Catalunya ha tombat aquest dijous les reconsideracions contra la iniciativa legislativa popular (ILP) que demana declarar la independència de Catalunya, tramitada dimarts. La petició de Vox ha rebut el vot en contra de tots els membres de l’òrgan, mentre les del PSC, el PP i Cs han rebut dos vots a favor (PSC) i quatre en contra (Junts, ERC i CUP).

Un cop formalitzat el rebuig, Ciutadans ha anunciat que ampliarà la seva denúncia contra l’òrgan de govern de la cambra davant la Fiscalia amb aquests fets. El partit taronja ha criticat que es “pagarà” 40.000 euros als seus promotors, en aquest cas el partit polític Solidaritat Catalana, previstos a la llei.

Fonts parlamentàries citades per l’ACN justifiquen el pagament indicant que aquesta dotació econòmica s’atorga a tots els promotors d’ILP que aconsegueixen les 50.000 firmes necessàries, tal com recull l’article 16 de la llei 1/2006 sobre la iniciativa legislativa popular. Concretament, la norma preveu 64 cèntims per signatura, amb un màxim de 40.000 euros.

El cap de files de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha avançat que, després del rebuig de la seva petició de reconsideració, presentaran un recurs d’empara al Tribunal Constitucional i “aniran a Fiscalia” pels delictes de prevaricació, desobediència i malversació, afegeix la mateixa informació.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari