El govern central i la Generalitat tanquen el traspàs de la gestió de l’Ingrés Mínim Vital

L'executiu català crearà una finestra única per gestionar l'IMV conjuntament amb la Renda Garantida de Ciutadania

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, a la reunió amb la ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz (Departament de Drets Socials)

La ministra d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz, i el conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, han tancat el conveni que concreta el traspàs de la gestió de l’Ingrés Mínim Vital (IMV). La tramitació començarà en els pròxims dies i el govern català ja treballa per crear una finestreta única per gestionar aquesta prestació de forma conjunta amb la Renda Garantida de Ciutadania (RGC).

El traspàs de la gestió de l’IMV és una demanda que l’executiu català va plantejar des de la posada en marxa de la prestació i que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va acordar amb el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez a finals de l’any passat. El Departament de Drets Socials està treballant conjuntament amb els de Presidència i Treball per dissenyar el nou model de gestió amb l’objectiu de simplificar tràmits, millorar en eficàcia i arribar a més persones, sobretot a famílies amb fills, pel que fa a l’IMV i l’RGC.

A més, el govern català busca també millorar l’atenció als ciutadans que necessitin demanar aquestes ajudes i reduir els temps de resolució actuals.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari