Desallotgen un quart bloc de pisos del carrer Canigó de Badalona per la propagació d’esquerdes

Els veïns del número 5 fan les maletes quan acaba de començar la inspecció especialitzada contractada d'urgència per l'Ajuntament

Bombers avisant una veïna del creixement de les esquerdes - Foto: ACN, Àlex Recolons

Dos blocs propers a l’edifici que es va esfondrar el 6 de febrer al carrer Canigó de Badalona s’han desallotjat en menys de 24 hores. Aquest dimarts a la tarda havien marxat els veïns del número 11 i aquest dimecres s’ha ordenat el desallotjament dels veïns del número 5 del mateix carrer. Fins al moment només havia estat necessari desallotjar els blocs adjacents al número 9, que és el que va caure.

La propagació de les esquerdes, però, ha obligat també a desallotjar blocs més allunyats. La decisió s’ha pres quan tot just arrencar la inspecció especialitzada contractada d’urgència per l’Ajuntament de Badalona i que ha d’analitzar l’estat dels 420 habitatges de l’illa del carrer Canigó.

Una hora havien estat els tècnics de l’empresa SeguiArc al carrer Canigó de Badalona quan s’ha ordenat el desallotjament preventiu del bloc del número 5. L’empresa, contractada d’urgència, havia començat justament pel 5 com a mesura preventiva, difon l’ACN.

Els tècnics havien valorat que aquest era un edifici adjacent a un dels que s’havia desallotjat, el número 7, i on encara hi havia persones vivint. L’actuació els ha acabat donant la raó perquè les esquerdes s’estaven propagant. Inicialment, la prioritat de l’Ajuntament eren els blocs 7 i 11, desallotjats en els darrers dies, per mirar de recuperar la normalitat a la zona.

Segons han detallat els tècnics als veïns del bloc del número 5 i recull l’ACN, els primers pisos que s’estaven analitzant són els que donen al costat nord del carrer, adjacents al bloc del número 7 on van aparèixer les primeres esquerdes a conseqüència de l’esfondrament del número 9. Ara sembla que les esquerdes han aparegut més enllà.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari