De quin consell de Gonzalo Boye no va fer cas Alexander Dmitrenko?

De que es quedés en silenci davant les informacions publicades per The New York Times i reproduïdes per mitjans de comunicació espanyols que l’implicaven en la trama russa del procés independentista a Catalunya. Ho explica l’experta en comunicació i màrqueting Rafaela Almeida al seu llibre “Comunicación internacional y relaciones públicas”. A la portada del llibre hi destaca que “inclou la gestió de crisis de l’empresari rus Alexander Dmitrenko”.

Dmitrenko va viatjar a Moscou un parell de cops amb Josep Lluís Alay, cap de l’Oficina de Carles Puigdemont com a ex-president de la Generalitat i es van reunir amb periodistes i dirigents polítics russos. Almeida explica al seu llibre que Dmitrenko li va demanar assessorament quan es va veure a Telecinco. “Era horari de màxima audiència del telediari nacional i va ser quan, esmaperduts, vam veure la seva foto al més pur estil ‘se busca’. Des d’aquell moment, la notícia transatlàntica havia saltat a Espanya d’una forma impersonal cap a la seva persona com si es tractés d’un delinqüent”.

L’experta en qüestions d’imatge el va convèncer perquè enregistrés un vídeo per compatir-lo a les seves xarxes socials i als mitjans de comunicació, en català i espanyol. “Aquella mateixa nit vam preparar el seu discurs. Tenia clar que el temps sempre juga en contra en una crisi de comunicació i en aquest cas quedar-se callat no era una opció beneficiosa per Dmitrenko, malgrat que en aquell moment el seu advocat, Gonzalo Boye, li va aconsellar que es quedés en silenci”, escriu Almeida que acaba dient que “Dmitrenko va obtenir més de 80 publicacions i entrevistes amb la seva rèplica, que hem considerat favorables o molt favorables per la seva imatge pública”.

Tot això que s’hauria perdut si hagués fet cas a Boye.

(Visited 291 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari